Adopteer een dier

Ben je op zoek naar een leuk gezelschapsdier of soulmate?

Maak dan kennis met onze dieren. Wij vinden het belangrijk dat je goed voorbereid en ingelicht bent voordat je een kat of kitten aanschaft. 

Zorg dat je zeker bent als je voor een kitten wilt kiezen! Het is gemiddeld meer en intensiever werk dan een volwassen kat. Indien je toch beslist om een kitten te nemen, is het beter, indien er nog geen andere katten zijn, om de kittens per 2 te adopteren. Heb je dus geen andere kat in huis? Dan kan je bij ons enkel kittens per 2 adopteren. In de meeste gevallen komen die uit dezelfde nest.

Wij werken niet met wachtlijsten en reserveren enkel ter voorbereiding op adoptie.

Hoe gaan we tewerk?

De te adopteren dieren komen op de website www.adopteereendier.be

Heb je een dier gezien, stuur ons dan een mail en vermeld waarom dit een match is. Bellen kan uiteraard ook op 0470/12 54 43

We bekijken je aanvraag en sturen je een antwoord met enkele vragen

Zijn deze positief dan spreken we een tijdstip af voor een bezoek in ons asiel of ons gastgezin

Is er dan nog een match dan kunnen we overgaan tot adoptie

Van zodra de kat of kitten mag geadopteerd worden, stellen we een adoptieverklaring op en maak je ons een adoptiebijdrage over

Jouw gezelschapsdier of soulmate gaat met je mee naar zijn nieuwe thuis

Belangrijk om weten

De kans op gedragsproblemen is groter bij een kitten dat alleen geplaatst wordt. Let wel: we beweren niet dat er automatisch problemen ontstaan, maar de kans is groter. Ben je zelf weinig thuis, dan wordt die kans nog groter.

Het belang van samen spelen

Kittens die met soortgenoten opgroeien, corrigeren elkaar als er te fel gespeeld wordt. Ze hebben gezelschap aan elkaar en ze kunnen hun energie op elkaar uitleven. De kans dat een kitten zich gaat vervelen en daardoor kattenkwaad gaat uithalen (krabben aan de meubels, spullen vernielen, …), is veel groter bij een kitten alleen dan bij twee kittens.