Afstand van je dier

Als asiel gaan we ervan uit dat mensen goed nadenken over de aanschaf van een huisdier. We bedoelen dan uiteraard niet alleen het voorzien van voeding, een diervriendelijke omgeving maar ook eventuele medische kosten.

Ondanks zorgvuldige afweging, kan je in een situatie belanden dat jouw dier niet bij jou kan blijven en dat je afstand wilt doen van je dier. De keuze om het dier naar het asiel te brengen, is voor veel mensen dan de laatste optie. Als asiel zullen we je dier met veel plezier en liefde ontvangen en verzorgen.

Het aannemen van afstandsdieren doen wij evenwel enkel als er voldoende plaats is en als het welzijn van het dier niet in het gedrang komt door opname in ons asiel. Ook dienen we ervan overtuigd te zijn dat jouw dier nog herplaatsbaar is.

Tweede kans
Als je door omstandigheden niet meer voor je kat kunt zorgen, kunnen wij eventueel de zorg overnemen en zorgen dat het dier bij een nieuwe eigenaar een tweede kans krijgt. Indien je afstand wenst te doen van je kat, maak je steeds een afspraak met ons. Wanneer wij de afspraak hebben bevestigd, kom je op de afgesproken datum en uur met het dier naar het asiel.

Identiteitskaart
Bij het afstaan van een kat, moet je je kunnen legitimeren. Vergeet daarom niet je identiteitskaart mee te nemen.

Daarnaast kan alleen de rechtmatige eigenaar afstand doen van een dier. Ben jij niet de rechtmatige eigenaar van de kat? Onder bepaalde voorwaarden kan je als niet-rechtmatige eigenaar toch afstand doen van het dier. Neem hiervoor contact met ons op!

Afstandsvergoeding
Gezien de kosten dat een opvang en herplaatsing met zich meebrengen, kunnen we onmogelijk afgestane dieren gratis opvangen. Het opvangen en verzorgen van een dier kost namelijk erg veel geld. De afstandsvergoeding wordt bepaald volgens de medische toestand en leeftijd van het dier.