Gevonden dieren

Je hebt een kat of kitten gevonden, wat nu?

Is het dier erg mager, heeft het verwondingen, is het verzwakt, heeft het moeite met lopen of ademt het dier moeilijk? Nee dan eerst contact op met onze dierenartsen. Eenmaal je contact had met onze dierenartsen neem je daarna contact op met ons!

Kom je een schuwe/wilde kat tegen die geen menselijk contact verdraagt en geen knip in het oor heeft? Dan gaat het vermoedelijk om een zwerfkat. Klik hier voor informatie over het zwerfkattenbeleid.

Je dient een gevonden kat binnen de vier dagen te melden aan ons of het gemeentebestuur van de vindplaats. 

Wettelijk is vastgelegd dat het asiel gevonden dieren 15 dagen opvangt zodat de eigenaar zich kan melden. Als de eigenaar zich niet meldt binnen deze 15 dagen, draagt de gemeente de eigendom (kat) over aan het asiel. Het asiel zal dan overgaan tot herplaatsing van het dier bij een nieuwe eigenaar.

Gevonden dieren die op zoek zijn naar hun baasje vind je hieronder:

Datum gevonden: 18/02/2021 – Geslacht: Kattin
Vindplaats: Tempelstraat te Gavere
Aanvullende kenmerken: Lieve poes die van gezelschap houdt. Deze poes werd een 3-tal maanden geleden gevonden bij een bewoner en werd daar gedurende deze periode van voeding voorzien. Is binnengebracht in ons asiel waarbij we nu op zoek zijn naar haar baasje. Poes is steriel en ondertussen gechipt en gevaccineerd.