Word gastgezin

In de zomermaanden vangen we in het asiel veel kittens op. We brengen deze dan ook zo snel mogelijk onder bij onze gastgezinnen.

Voor de kittens is het prettig om in een huiselijke omgeving op te groeien, in plaats van in het asiel. In een thuissituatie kan er veel meer aandacht aan hen worden besteed, en goed gesocialiseerde katten zijn sneller en makkelijker plaatsbaar.

Soms komt het voor dat er hele jonge kittens in de opvang terecht komen. Dit is een intensief karwei, omdat de allerkleinsten ook nog nachtvoeding nodig hebben. Bovendien kunnen ze hun eigen lichaamstemperatuur nog niet reguleren en hebben ze vaak een warmtelamp nodig om warm te blijven. Deze dieren zouden zonder hun moeder normaal ten dode opgeschreven zijn. Goede vervangende moedermelk is belangrijk, want van koemelk of babymelk kunnen kittens ernstige maag- en darmklachten krijgen.

Wij betalen uiteraard alle dierenartskosten. Je krijgt ook voeding en het nodige materiaal van ons mee. Als gastgezin vragen we je wel zelf naar één van onze dierenartsen te gaan voor vaccinatie, sterilisatie en eventueel bij ziekte. We verplaatsen de kittens niet van gezin naar gezin maar deze blijven bij het gastgezin tot aan adoptie.

Denk je dat je de ideale kandidaat bent om ons als gastgezin mee te helpen bij de verzorging van onze dieren, stel je dan vlug kandidaat en overtuig ons waarom jij ons hierin kan helpen. Dit kan door het invullen van onderstaande gegevens